fbpx

Drones & Bellows

Et varieret program med Drones & Bellows med afstikkere til både Danmark, Finland, Spanien, Skotland og Irland. Drones & Bellows er at finde på Salscenen til Back to the Roots festivalen i Rinkenæs fredag aften kl. 19:30 d. 16. marts 2018.

”Her ser vi i en nøddeskal hvor meget det kan betyde for en gruppe, der ikke er fuldtidsprofessionel (eller laver plader på løbende bånd) at inddrage en producer som både er erfaren, så at sige kan høre musikken udefra og kan gå ned i detaljen.

Nu er der jo intet opsigtsvækkende i, at en producer, der er professionel på begge sider af pulten, kan hente noget frem i musikerne, som de – af den ene eller anden grund – ikke kunne udfolde ved egen kraft, men alligevel er jeg lidt fascineret over, at Brian McNeill har fået løftet Drones & Bellows så meget, sammenlignet med deres 3 år gamle debut-cd. Og det siger selvfølgelig også lidt om, at de i virkeligheden godt har kunnet, men bare haft brug for en katalysator”.

Sådan skrev Torbjørn Sjøgren i sin anmeldelse af Drones & Bellows anden CD-udspil ”Bothwell” i 1999.

Bandet har siden debutCD’en udkom i 1997 udgivet yderligere 5 CD’ere. Heraf er 2 udgivet i samarbejde med andre musikere – The Crew O’ The Copenhagen med Brian McNeill i 2010 og Hiimstoun sammen med Dragseth Duo i 2004.

Der venter publikum et varieret program med musik fra nær og fjern.

Drones & Bellows fejrer i år 30 års scenejubilæum. Gruppen består af musikere fra Danmark, Skotland og Tyskland.

Fra Danmark kommer Halvor Bogh der primært spiller på forskellige strengeinstrumenter. Ligeledes fra Danmark kommer Anker Hintze der spiller på forskellige percussion instrumenter.

Fra Skoland kommer Pamela Ann Naylor. Pamela spiller på fløjter og sækkepiber samt klaver. Pamela er i dag bosiddende i Danmark.

Fra Tyskland kommer Thomas Wieder der spiller på harmonika, concertina og guitar. Og endeligt fra Tyskland har vi Jörgen Ehlert som spiller på bas, cello og guitar.

Drones & Bellows spiller ud over egne komponerede numre, musik fra Finland, Spanien og især Irland og Skotland.

Danmark og Skotland har altid været nære naboer.

Tilbage i tiden før motorvejene, da det var havet der bragte folk sammen, var der en livlig trafik imellem Skotland

og Danmark.

Den danske salmeskriver Thomas Kingo’s far var en skotsk væver fra Crail på halvøen Fife. Bothwells tur til Danmark var ingen undtagelse.

Thomas Riis skrev en bog med titlen Should auld Acquantance be forgot, hvori han massivt beskriver den tætte kontakt imellem Skotland og Danmark før i tiden.

Skotter har altid følt sig hjemme i Danmark og danskere har ofte følt det samme.

Drones & Bellows følger blot dette slægtsskab. En god cocktail af traditionel skotsk musik og melodier komponeret sidste år blandet på med skandinaviske harmonier og rytmer giver deres musik en umiskendelig nordisk feel.

Drones & Bellows er dristige og kan spille hurtigt, men de har ligeledes den fornødne selvtillid – mestendels mod – til også at spille slow airs.

Folk har fødder ikke rødder sagde Salman Rushdie. Og folk bevæger sig. Og finder nye rødder. Drones & Bellows musik er et levende bevis på den kreativitet som bevægelse kan medføre.

 

www.dronesandbellows.magix.net

www.facebook.com/groups/387309804766945/

Billetter til dette arrangement kan findes her

www.bttr.dk/billetsalg-2018/